ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ DESIGN ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ
[Αρχική]
Τρίτη 3 Μαϊος 2016
 
Πισω | Εικαστικές Παρουσιάσεις, ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ

Πολύμερος

Καλλιτέχνης
Ζωγράφος
Γλύπτης

 

Διαδρομές στο υποσυνείδητο

Ο Πολύμερος γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1953 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία και έπειτα, visual arts στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Στοκχόλμης (Stockbolms Konsthogskolan).
Εργάστηκε ως σκηνογράφος στην Κρατική Σουηδική Τηλεόραση και σε κινηματογραφικές παραγωγές, εκθέτοντας, παράλληλα, έργα του σε αίθουσες Τέχνης, κυρίως της Σκανδιναβίας.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 1980, ασχολήθηκε αρχικά με το σχεδιασμό και την κατασκευή ενδυμάτων και κοσμημάτων. Συμμετείχε σε εκθέσεις του εξωτερικού, αποσπώντας μάλιστα και το Βραβείο της Βασιλικής Ισπανικής Ακαδημίας.
Τα τελευταία χρόνια, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ασχολούμενος αποκλειστικά με τις εικαστικές τέχνες. Οι πίνακες του Πολύμερου, συνήθως μεγάλων διαστάσεων, είναι μικτής τεχνικής (χαρτί, χαρτόνι, στόκος, λάδι, κερί, πηλός, μέταλλο, φύλλο χρυσού και ασημιού), ενώ τα γλυπτά του, από πέτρα και σύρμα.

Όπως σημειώνει ο ιστορικός Τέχνης-καθηγητής της ΑΣΚΤ της Στοκχόλμης Kari-Axel Johansson �ο έργο του Πολύμερου λειτουργεί σαν αγωγός προς το υποσυνείδητο. Αρχέγονες εικόνες ανασύρονται βαπτισμένες στο λεπτοφυές ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που δημιουργείται μεταξύ των αγωγών βύθισης και ανάσυρσης. Με υπαινικτικές αναφορές στην αλληλουχία μικρόκοσμου και μακρόκοσμου, τα έργα του μεταβάλλονται, ρέουν, ζουν, εκπέμποντας μια υποβόσκουσα ένταση που γίνεται αντιληπτή, όταν η εσωτερική διάθεση, το �νοιγμα�του θεατή, το επιτρέπει.

Κυρίαρχο στοιχείο, το αρσενικό, το διεισδύον. Αυτό, όμως, είναι μόνον το προφανές. Μια δεύτερη και βαθιά θεώρηση, μας οδηγεί σε άλλες, πιο εσωτερικές αστραπούς...�
Στο ενεργητικό του καταγράφονται ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί της Θεσσαλονίκης, της Μυκόνου, της Λάρισας, της Πάρου, του Ντίσελντορφ και του Αμβούργου στη Γερμανία, του Ντάλας και της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και της Οζάκα στην Ιαπωνία.

hiv treatment options causes for aids hiv cure
cell spy app site spy app for android phone
girlfriend cheated on me dabbeltinsurance.com should i cheat on my girlfriend
husband cheated wife signs of a cheater reason women cheat
online affair link my husband cheated with a man
online affair link my husband cheated with a man
wife adult stories blow job joke classic adult jokes jokes stories humor funny free indian adult sex stories
walgreens coupon prints click rx coupons
free coupons printable click walgreens photo promo
thyroxine bottle cialis 10mg proscar
clomid 100mg link celecoxib 100mg
clomiphene 25mg buyerauctionmanager.com ciprofloxacin 250mg
Βαθμολογία θέματος (1 = κακή, 5 = άριστη)
Ψηφίστηκε 1492 φορές και η βαθμολογία του είναι 3.51
Ψηφίστε τώρα :
 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ
 
  Προσθήκη στα Αγαπημένα
Αποστολή θέματος σε φίλο
Εκτύπωση τρέχων θέματος
 
Real Time Web Analytics